Då pappa är hemma

Sambon provsmakar föräldraledighet. Han och Lilla A ska tillbringa dagarna ihop medan jag studerar flitigt.

Igår var min kompis här och passade Lilla A, så att han fick egentid och kunde bege sig ut i joggingspåret. Inte en gång under de tio månaderna jag har varit hemma har kompisen erbjudit denna tjänst åt mig.

Idag var jag ej schemalagd, utan skulle ägna hela dagen åt inläsning av mastodont litteraturen inför tentamen nästa tisdag. Inte nog med att sambon smet till jobbet på bästa inläsningstid, ser också hemmet ut som ett sällan skådat kaos. Husfrun i mig kokar, hur kunde hemmat raseras på ett dygn?

Då sambon krupit till korset flydde jag till det närbelägna fiket . En snabb studie av de andra cafégästerna visade att papporna köper kaffe till sig, kex till barnet och sen går de till parken efter förskolan. Mammorna stressade förbi, matade barnen med medhavd banan och svängde in på närköpet. Kvällsmaten skulle tillagas tills papporna kommer hem.

Ibland önskar jag att jag hade en snopp.

Kommentarer
Postat av: Pia, Nova & Tindra

Jamen ÅH är det inte märkligt? Varför behöver papporna egentid, när vi aldrig ens FÅR det? Inte erbjuder nån sig så mycket hjälp när jag är med barnen heller som när pappa ska ha dem. Pappa får gärna gå och göra sitt han, skruva med bilen eller what ever, för farmor eller nån tar nog vara på ungarna.

Jag vill också ha snopp ibland. Men bara ibland.. för fy att ha en sån sak dinglandes mellan benen hela tiden.. ;)

2009-05-14 @ 07:51:42
URL: http://livolangtan.blogg.se/
Postat av: Nina

Det är bra märkligt.

Men ja, bokstavligen vill jag inte ha en snopp. Ibland vore bara livet lite enklare om man ägde en slangbella.

2009-05-14 @ 22:44:58
URL: http://somlillamy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0